söndag 1 januari 2012

Noterar nysnön nyårsdagens nederbörd, nonchalerar nyårslöften

Godnatt 2011.
Efter att gästerna gått i natt satte vi oss och spelade kul kortspel runt köksbordet långt in på nyårsnatten innan vi gav upp festligheten. "Bubblan" är riktigt kul när man är lite trött. Och för den som inte vet hur man spelar så ska man ha fyra kort var, ta emot ett femte från spelaren innan och sedan skicka vidare ett kort man inte vill ha kvar till näste man. Osv ända tills man har fyra av samma siffra. Då ska man göra tjocka kinder och alla andra som upptäcker att någon ser ut som en bubbla i ansiktet ska göra detsamma. Den som sist uppfattar vad som hänt har förlorat omgången. Varning för fniss...

Godmorgon 2012.
Det låter som science fiction. I en handvändning blev världen dessutom både flera grader kallare och vitare till utseendet. Snön yr utanför och dagen är seg. Men en promenad i vintrig natur med hunden blir dagens måste. Han blir helt vild och valpig i snön och lyder inte till någonting. Jagar snöflingorna och får fullständig spatt. Vi såg ut alla ut som snögubbar efter den upplevelsen.

Till lunch idag tvingades vi äta äckliga överblivna matrester från gårdagens nyårsmeny. Usch va hemskt vi har det och tårtan som blev över behövde vi dessutom trycka i oss till efterrätt.
Slöardag hela dagen, småslummer och tvslappande. Skön start på ett nytt år.
...och något nyårslöfte orkar jag inte yttra. Jag lovar att inte avlägga ett sådant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...