torsdag 23 februari 2012

Slaskigt, snöfritt sportlov - snitsiga skridskoåkare strålar som solen själv

Så försvann snön lagom till sportlovet på gott och ont.
Det känns i luften att våren är på gång. Det märks på människorna som verkar mycket piggare och gladare, på regnet som vräker ner och på hundbajshögarna som dyker upp längs vägkanten. Men den här dagen skiner solen från en klarblå himmel och vi lockas att komma ut på sportlovsäventyr.

Jag har varit sugen på att åka skridskor sedan förra året då det var alldeles för brutalt kallt och alldeles för stora snödrivor på isen för att kunna åka. Visst kan man åka på rinken med tusen andra sportlovsungar men det är inte samma sak. Ute i friheten är det bästa.

I skogskanten finns en damm där vi har åkt sedan barna var små. Isen börjar i år sin bana redan på vägen dit så det är ganska halkigt att ta sig fram. Nattens regn har orsakat snösmältningen och isbildningen på vägen.
Jag håller mej på kanten, balanserar och parerar mellan hundbajshögarna. Jag konstaterar att både små och stora hundar har passerat här. Deras hussar och mattar har inte märkt att hundarna släppt en hög..? Så måste det vara.


Vi går in i hagen och ner till dammen och håller tummarna för att isen är okej att åka på. En del vatten ligger och flyter på isen vid kanten men innanför är det i princip glansis! Underbart, på med skrillorna och ut och halka i strålande sol. Vår hund (vars bajs hamnar i påsar) var också med och halkade. Det var första gången för honom. Han försökte springa ikapp oss men blev ganska trött och tjurig när han insåg att han inte lyckades.

Trots att det är ett par år sedan vi alla stod på skridskorna så gick det ganska bra. Man är väl ingen isprinsessa men kul är det. Vi lekte Disney on ice och dottern var "Skönheten" och jag var väl mer lik "Bambi" ..på hal is.

2 kommentarer:

  1. Fin bild! Ni verkar ha det skönt. Jag älskar att solen skiner och värmer nästippen! Skridskor har vi inte hunnit prova än... Moa provade i och för sig senast vi var på Lek och Buslandet... men det räknas väl inte ;)

    SvaraRadera
  2. hejsan! Härligt! Vackra bilder! Den med Aslan & Alice är helskön i perspektivet med spegling i isen. Coolt!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...