fredag 13 april 2012

Folk fasar för fruktansvärd fredag..

Fredagen den trettonde

Den här fantastiska fredagen återkommer med jämna mellanrum som en stor fasa för vissa. De vaknar (efter en smärre försovning) och inser vilken skitdag det här kommer bli. Inställningen att dagen för en massa skrockfullt otursamt med sig formar den också därefter:

Klockan ringer inte! (i själva verket var hon uppe på tok för sent och hör inte signalen i den djupa  härliga morgondrömmen) Måste snabbt slänga i sig frukosten och upptäcker att filmjölken är tvärslut! (och vems fel är det som inte köpte mer igår när hon ändå var i affären)
Försenad till jobbet och självklart går bommarna vid järnvägen ner precis idag (händer väl aldrig annars) och tåget åker extra långsamt förbi och har extra många vagnar...

Så fortsätter dagen i ungefär samma anda och vid hemfärd fullständigt vräker regnet ner. Självklart tänkte hon inte på att ta med sig regnkläder i morgonjäkten. För inte kunde hon heller tro att det skulle kunna komma sådana kopiösa mängder vatten från himlen efter de senaste dagarnas regnrusk. (dumdristigt

Efter bara fem minuters cykelväg skulle hon kunna vrida ur kläderna om hon tog av sig dem, fast det vore nog inte lämpligt att göra innan hon hunnit hem. Och innan hon hunnit hem.. passerade tunga lastbilar vid sidan om cykelvägen, och årtiondets största vattenpölar sköljde över henne.

Hoppas ni hade en bra dag, en dag som denna, en dag som vilken som helst...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...