torsdag 21 juni 2012

Crazy citycirkus cirkulerar, chockerar celeber chaufför - campingceremoni charmerande chansning


Galet.
Rena cirkusen måste jag säga.
Det är semester och djur har vi i mängder. I år lyckas vi inte få någon kattvakt och i sista stund bestämmer vi oss för att alla - även de betydligt mer håriga familjemedlemmarna ska få följa med på vår tripp. Det längtas till den lilla torpstugan och i år får vi antagligen bara chansen just den här veckan. Familjeidyllen hånler när vi trycker in oss två vuxna, två ynglingar, en hund och två katter  i bilen som ska ta oss tre timmar hemifrån.

Packa bilen full.
Proviant, stövlar, kläder för alla väder, kul-att-ha-på-kvällarna-grejer, och så campingutrustningen i fall att.. Takboxen går precis att få ihop och i skuffen ryms inte en extra pinal till. Till slut lämnar vi staden i kalabalik till skogens och naturens lugn.
Vår katthane blir märkbart tjurig. Han känner sig kränkt över att vi plockar med honom bort från sitt revir där hemma och han visar det också. Släppa ut honom fritt i skogen runt torpet vågar vi inte av egoistiska skäl. Risk för att vi inte får med honom tillbaka hem igen då, och lägger vi till det faktum att närmsta grannen satt upp en fälla i skogsbrynet så gör vi nog bäst i koppelutflykter.
Lilla tjejkatten stannar helst inne och kurrar, och hunden han hänger med oss i alla lägen.

Enligt prognosen bjuder midsommarveckan inte direkt på någon högsommarvärme, men två skapligt fina dagar ser det ut att kunna bli under tisdagen och onsdagen. Vi siktar in oss på heldagar ute på sjön och gör en turné med cirkusen här också fast i ekan den här gången.


Packa båten full.
Proviant, Trangiaköket, tältet, sovsäckar, liggunderlag, badkläderna och självklart hängmattan. Så puttrar vi ut på en av Dalslands alla djupa sjöar och hoppar i land på klipporna när vi är  hungriga eller badsugna eller bara vill mysa i solen. Att ligga i hängmattan med sjöutsikt precis vid strandkanten är helt ärligt inte en jätteful upplevelse. 
Aslan verkar också tycka om att åka båt men när han får vädring på ett par kanotister då måste han skälla. Fy vad otäckt med turister tycker hunden. Men det är tidigt på säsongen och vi är nästan själva på den långsträckta sjön. Det blåser rätt friskt och det kalla vattnet skvätter upp mig på vägen ut till vårt slutmål för dagen. Vinden gör det också mer besvärligt att sätta upp tältet. Men innan knotten anländer står det hemtrevligt där på ön och det är bara att gå och lägga sig för den som vill. Först ett kvällsdopp och bevittna solnedgången och sedan lite obligatorisk fnittrig spelstund i tältet och fisar i sovsäckarna. Jag vaknar mitt i natten av tunga fötter utanför tältduken. Det är inte någon med stora stövlar som är ute? Det knakar i skogen och sen går (o)djuret vidare ner i sjön gissar jag för jag hör hur det plaskar. Ganska snart blir det tyst igen och jag somnar om i min sovsäck. Älgen has left the building..

Godmorgon Sverige!
Så gott det smakar med frukost på klipporna. Jag tvättar håret i sjön i morgonsolen och intrycket är som hämtat ur snyggaste schamporeklamen. Tydligen har jag två reklamskadade barn också vilka upprepade gånger sjunger ljudligt : "..från vildmarken, av äkta bär.."

Mot Skåpafors! I dag har vi siktet inställt på att sjövägen ta oss till kiosken och unna oss varsin glass.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...