torsdag 26 juli 2012

Sevärdheter såsom småstadslivet söderut, skåda Stenshuvud

Kivik och Stenshuvuds nationalpark


När man nu äntligen har fått så fina sommardagar med klarblå himmel och knappt ett moln i sikte kan det ju hända att man blir lite törstig. Då kan man med fördel ta en mysig tur till Kivik och köpa sig en flaska must vid musteriet. Årets smak av hallon/äpple var mycket uppfriskande. Vi stannade och åt lite lunch i den intilliggande lummiga parken vid en damm med bro hämtad från en Monetmålning. Aslan fick chans att leka av sig lite där.

Längs de små sommarvägarna tycker hunden om att vi hissar ner bilrutan (skrev först vevar ner men kände vid närmare eftertanke att det var några år sedan man behövde manuell fönsteröppning) så ställer han sig på bakbenen och sticker ut huvudet utanför fönstret. Pälsen fladdrar i vinden och han ser så nöjd ut. Det ser säkert väldigt rart ut utifrån också. Så är förstås inte optimalt att åka med hunden längre sträckor men lite frihetskänsla kan han också få en stund. 


Rigeleje strand med Stenshuvud i bakgrunden

Ett stycke utanför Kivik breder Stenshuvud nationalpark ut sin mäktiga natur. Där var det skönt att få promenera i skuggan genom Robin Hoods Sherwoodlika bokskog. Under vandringen upp på höjden möttes vi av ett flertal utsiktspunkter över havet. Pustade ut en stund där uppe och njöt av vidderna men solen gassade på rätt bra så vi fortsatte gärna neråt genom skogen igen.

Självklart gick vi också till den närliggande stranden men eftersom barnen tyckte att "våran" strand var finare så åkte vi tillbaka till den för kvällsdopp där. Kvällen var fin och vi stannade tills solen gått ner och vi faktiskt började frysa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...