lördag 25 augusti 2012

Snällaste snubben sjuttiofem somrar, seglivad senior som samlar stora släkten

Så märkligt det är att alla andra blir äldre men inte jag. Nu är det pappas tur.
Jag har svårt att förstå att han ska fylla sjuttiofem bast. Han har varit vithårig så länge, men gammal näe det blir väl inte min pappa.

Det trodde vi inte att han skulle få bli heller. Men så tacksamma vi är att han överlever allt och stannat hos oss hela tiden. Den ena sjukdomen efter den andra har drabbat honom och det är skönt att han haft humorn i behåll genom allt. Med en mage opererad så många gånger att han började ifrågasätta varför läkarna inte satte in en dragkedja.

Men så roligt var det inte när jag gick på högstadiet och pappa började bete sig märkligt, svamla i pratet och till och med ramla av cykeln på väg hem från jobbet. Läkaren på vårdcentralen tolkade symtomen som psykiska och skickade hem min pappa utan vidare åtgärd. Läget förvärrades och när mamma en kväll i förtvivlan ringde sin syster ögonläkaren om råd, uppmanades hon omgående att åka in akut med pappa.
En ögonläkare som kopplade ihop allvaret i grevens tid när andra läkare gått bet och ignorerat när pappa sökt hjälp. Tack och lov.. för i själva verket hade han en tumör stor som en clementin som låg och tryckte på hjärnan. Operationer i Uppsala, livet hängde på en skör tråd. Och sen fyllde de igen skallen med sågspån innan de sydde ihop säger pappa..

Vi bjuder hem släkten till oss och fest ska det bli på söndag. Fira, äta gott och umgås tillsammas. Jag förbereder meny och inhandling tillsammans med mamma, städar och fejar hemma. Huset är i tipptopp och festen kan börja. Välkomna!

I sitt esse beach 2009

2 kommentarer:

  1. Så söt pappa du har! Ta hand om honom!

    SvaraRadera
  2. Så roligt att man kunde göra nytta som ögonläkare

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...