onsdag 8 maj 2013

Vädret verkar varva vackert, våren vattnar vitsipporna

Jag känner mig lite hånad.
Det är väl inte hela världen men jag blir lite tjurig, eftersom jag stått inne och jobbat i två hela helt fantastiskt strålande vårdagar med sommarvärme. I princip varje år är det så här otroligt sommarfint första veckan i maj och varje år har jag sagt mig att nästa år ska jag minsann ta semester så här års. Det glömmer jag givetvis varje gång. Det här året var det tur eftersom värmen inte riktigt hade hunnit fram.

Den här veckan innehåller en liten minihelg mitt i och jag ska absolut inte klaga över den ledigheten.. men.. solen strålar hela morgonen ända fram tills arbetsdagen är slut. Lagom till stängning mulnar det på, regnet lurar längre bort på himlen och molnen är på väg in. Hela dagen imorgon sägs det regna och åska. På fredag när jag jobbar igen blir det självklart fint med sol och plus 22 grader för att sedan börja regna igen till helgen. Tack! Jag är inte mulen för det nej då..

En oplanerad picknick efter jobbet var mycket mysigt, och vi klarade oss faktiskt precis från regnet. En skön promenad i rofylld miljö runt Riseberga klosterruin, till amfiteatern där jag naturligtvis klev upp på scenen och bakom kulisserna bara för att få den där skådespelarkänslan igen. Sedan avslutade vi med picknick vid ruinerna. Fruktfrossa med jordgubbar och ananas, mörk choklad och lite vin till det smakade riktigt gott. Bokskogen med täcket av vitsippor känns helt tidlös och man kan nästan känna atmosfären av nunnorna i området från tid som flytt.
Märkligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...