lördag 22 februari 2014

Sportlovets slutskede - snöslaskig storstadsshopping

Storstad var väl i och för sig att ta i
men trots sin sjätteplacering i storlek över Sveriges största städer så är jag nöjd med den lagomheten staden erbjuder. Rulltrapporna är inte för höga och åker inte för snabbt så att man blir åksjuk, folket har lagom bråttom och det vimlar lagom med folk på stadens gator en lördag som denna helgen innan lön (och det trots att det utöver oss fasta boende även färdas gummistövelsbeklädda folk från närliggande småsocknar för att ta del av vår stads utbud.)

Här har barnen haft sportlov denna vecka och grabbarna åkte iväg på lite utförsåkning några dagar. Allt för att inte ynglingen ska fastna vid datorn hela veckan. Tjejen har passat på att hänga med kompisar nästan varje dag men idag åkte vi alltså på stan tillsammans. Hon, jag och hennes mormor.

Det var vår julklapp till mormorn, shoppa något snyggt till henne och sedan äta något gott.
Hon var inte så snabb med att kvittera ut klappen efter jul, men å andra sidan är det inte så kallt nu och det finns ett större utbud i butikerna. Tyvärr var det ganska grått och småpissigt regnrusk med slasksnö idag men vi slank snabbt ut och in mellan butikerna och satte oss sedan i restaurangvärmen och mös. Vi gottade med välsmakande mat och smarrig dessert därefter. Runda om magarna tackade vi för denna lördag med umgänge över tre generationer kvinnor. Den ena betydligt yngre, snyggare och slankare än oss andra två..

En fortsatt trevlig helg önskar jag!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...