djuren


Vår älskade creme Perser Fanny trodde nog hon var en hund. Hon var supersocial och kom alltid och hälsade och viftade glatt på svansen när någon kom innanför dörren. Ofta fick hon sina små tassar klämda under skorna för att hon ville vara så nära.

När hela familjen samlades i soffan så blev det lite trångt, men hon tyckte att hon fick plats också. Är man familjemedlem så ryms alla i soffan. Högljutt kurrande.

Mysiga Fanny fick aldrig följa med oss när vi flyttade till huset. Sista sommarsemestern i Dalsland blev hon sjuk och lämnade oss olyckligtvis dagen innan skolstarten och två veckor innan flytten. Stor sorg och saknad.


Vi fick en kull med henne. Det var en fantastisk dag att uppleva. Och en härlig tid för alla med små håriga bollar överallt i hemmet. Vi hade en liten korg till Fanny där vi hade tänkt att hon kunde pyssla om sina små. Men det tyckte inte hon. Hon bar iväg sina kattungar i nackskinnet och gömde sig och sina nyfödda istället under fåtöljen i tjejens rum.
Hela kullen samlad. En grå hona längst till vänster, en creme hane och till höger bredvid honom en sköldpaddsfärgad hona. Längst fram den ynkligaste skelögda lilla sköldpaddan som vi inte trodde skulle överleva.
Så här såg annonsen ut när vi skulle sälja dem. Min inkorg blev översvämmad av intresserade köpare. Den lilla favoriten fick stanna hemma hos oss.


 


Mor och dotter. Fanny och Freja. Vilar och kurrar som katter gör mest. Lika som bär fast olika färg.Så här ser fina Freja ut idag, och hon är som alla kattägare säger om sina djur den sötaste katten i hela världen. Platt näsa, korta öron och yvig svans. Hon är en mästare på att jaga flugor och fjärilar med sina svarta stora labbar. Smakar gott för henne!


Det här är Gandalf Grå (alias Trollet) som liten trollunge och han är tjejens alldeles egna norska skogkatt. Hon fick honom i present inför sin åttonde födelsdag. Näpen liten varelse men blev ganska snart en tydligt egen individ med mycket päls.


Trollet växte snabbt och är numera en cool kille med nithalsband. Han trivs att vara ute men myser inne med oss när han får bestämma. En pratig kille som talar om vad han vill.Nykomlingen Aslan av rasen Mittelspitz.
Vår bäbis...Läs mer om honom här.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...