Bröllopstalet 0.5 + 0.5 = 1.0

På vår känslosamma bröllopsdag fick min dotter vara den stabila rösten och läste dessa mina ord till oss.

"Tänk.. 
..vilken underbar lycka att få dela den här dagen och det här livet med någon. Denna någon som älskar dig för den du är och du älskar henne precis så som hon är. Med ömsesidig respekt och enad livslust vandrar ni mot framtiden. Med nyfikenhet och i harmoni möter ni varje ny morgon tillsammans. Du och hon och nyförälskelsens bubblor. 

Att få ge och få ta emot, bjuda till och forma vardagen i glädje tillsammans, det är som en fint kompromissande och aldrig sinande kärlekshandling. Att våga satsa allt på ett kort, det är den öppna hemligheten. Det kort du fått är ett ess med hjärta, och det vore rent idiotiskt att kasta bort. Visst finns det massor med andra kort i leken att spela med, men inget likadant, inget som det. Hon kom till din hand. Du får för alltid äga hennes hjärta. Hon får äga ditt. Den enorma förmånen i ödmjukhet med tillgång till varandras innersta rum. 

Skulle man kunna säga att det gemensamma livet är ett spel? Ja, hela tiden - ett äventyr, lek, tur, otur, strategi, satsningar, vinster.. förluster. Ett samspel. Ni spelar rätt och vinsten blir stor, för ni är det bästa laget. Samtidigt egna starka spelpjäser med gemensamt mål på livets spelplan. Trogna följeslagare, så trygga i varandras händer och så fridfullt lugna i er omfamning. Tillsammans är ni hela med den bästa halvan vid er sida. Tillsammans är ni ett.. till evighetens slut."


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bad i jul eller julibad?

Halvungraren och hennes dotter på en resa genom Europa - del 2

Halvungraren och hennes dotter på en resa genom Europa - del 3