Sagan om ringen - del 2

Nyförlovade och i lyckorus såg vi våren spricka ut hemma i Långås där vi planerade och planterade för vårt gemensamma liv. Trädgårdsdrömmar och framtida renoveringar på huset, en sak i taget möjligen två. I april tog vi första spadtaget till vårt tänkta växthus som kommer att stå fint i ena hörnet av trädgården när det är färdigt. Där ska vi odla grönsaker och inreda mysigt för att förlänga utelivet lite. Där vill vi fika och njuta av tidig vår och sen höst och sommartiden däremellan bland krukor och förhoppningen av gröna, fina växter.. när det blir färdigt.. men den lilla bagatellen nämnde jag redan. 

Vi cyklade ut på picknickar bland vitsipporna och hade kvällsdejter efter jobbet i solnedgången i vår förlängda trädgård vid havet. Sådant där som är livets krydda, sådant där som ger vila, och där man får äta något gott med magisk utsikt. Vårkvällar med vackra himlar och ljumma vindar som sveper med sig lugnet in på djupet. Vi levde vardagsliv, med långa jobbdagar, storhandling, toalettstäd och tvätthögar. Och så plötsligt mitt i det fann vi oss samtala och planera ett steg längre inför den väntande sommarens semester.

Samtalen slutade i en dröm om en längre Europaresa tillsammans och turen var utstakad och boenden planerade längs vägen. Ner genom Polen, Tjeckien och Slovakien, landa i Ungern några fler dagar och sedan resa hemåt igen via Kroatien, Venedig och Tyskland. Två veckor och ett äventyr för livet eftersom vi beställt dokument och förberett mina släktingar i Ungern som vittnen för att kunna gifta oss där. Det mesta var klart, det svåra var att alla handlingar behövde översättas till ungerska.. men vi var precis på väg att trycka på alla bokaknappar när Corona började stänga alla gränser.  Det var bara att inse att det inte skulle kunna bli av och det kändes riktigt ledsamt med alla drömmar som nu behövde suddas ut tillsammans med bilderna av ljuvliga platser man hunnit föreställa sig. 

Skulle vi vänta till nästa år med bröllopet eller tänka om? Vad ville vi att den här sommaren skulle få ge oss hemma i Sverige? Vi kände efter en stund men var överrens om att istället försöka få med oss våra ungdomar i våra planer redan i år ändå. Det kändes så snöpligt att Coronas framfart skulle få hindra oss att förenas i vår kärlek. Det tillät vi inte. Sökningen efter vigselförättare och tänkbar plats tog sin början och till sist fick vi napp från ett ställe strax utanför Örebro där de hjärtligt och omhändertagande skulle välkomna vårt lilla sällskap i början av juni... 



Våren vid Morups Tånge fyr


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bad i jul eller julibad?

Halvungraren och hennes dotter på en resa genom Europa - del 2

Halvungraren och hennes dotter på en resa genom Europa - del 3