Sommarens sliskiga smaker svalkar svettig strupe.

Minnen av varma sommardagar i juni, två veckors semester gick fort och idag är det redan långt gången höst. Då befann vi oss på bröllopsresa på Österlen och jag har lovat mig själv och er att jag vill skriva ifatt. 

I den lilla boden intill den socialt distanserade stugan fanns det cyklar att låna, så vi trampade på varsin med nypumpade däck och lite för låg sadel ända till Åhus för att äta glass. Där mitt på torget såldes nygräddade våffelstrutar och så många goda smaker av den eftertraktade glassen att det nästan blev för svårt att välja. Då får man åka tillbaka en annan dag igen, slå sig ner på en parkbänk vid vattnet, titta på båtarna en gång till och äta en strut till med ännu mer god glass. Och så får man promenera hand i hand svettiga i solen med sin älskling i idyllisk småstadsmiljö. Det kallas honeymoon. 

Man får heller inte missa Kivik när man besöker Österlen och de charmiga äppelodlingarna. En varm och skön sommardag tog vi en biltur dit tillsammans för lunch på Kiviks musteri och passade på att bunkra med oss en hel del must, några marmelader, äppelkex och en påse mustigt äppelte. Det är inte fel att ha hemma i sitt skafferi när man vill ha en smak av sommar när det inte längre är det. Men ännu var det hög tid för solsemester för oss så vi åkte ner till hamnen och badade och lade oss och slumrade på gräset, precis så där avkopplat som man bara gör när man har hela dagar på sig att bara vara. Bara vara tillsammans och njuta av livet. Det kallas visst honeymoon <3




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bad i jul eller julibad?

Halvungraren och hennes dotter på en resa genom Europa - del 2

Halvungraren och hennes dotter på en resa genom Europa - del 3