Att sommarsemestra med en Hobbit

Det blev två veckor riktigt tidig semester i år då ursprungsplanen som ni vet var att möta försommaren i Europa. Vädret här i Sverige blev helt underbart ändå och semesterdagarna fina och fyllda med äventyr. Vi packade bilen full med allt tänkbart nödvändigt för uteliv, finkläder till vårt bröllop, regnpaltor i fall att och såklart badkläder och så startade vi resan uppåt landet. Allt började med en tältnatt vid Läckö slott i slutet av maj. Fåren betade i slänten i solnedgången och en fårskalle ville låna Hobbitens keps. 


Familjens svarta får gör sig cool i golfkeps från Slazenger :)


Det är något visst med att sova ute i tält, inte överdrivet bekvämt men ändå superhärligt. Man vaknar upp titt som tätt av konstiga ljud och av att man halkar ner åt ett eller annat håll för att man inte lyckats placera tältet särskilt rakt den här gången heller. Om man inte själv rullar runt så kan du lita på att din sovsäcksgranne snart börjar välta över åt ditt håll. Känner man sig inte lite kissnödig också? Ska man verkligen orka kliva ur den sköna sovsäcksvärmen och ut i mörkret utanför? Så ligger man säkert och funderar fram och tillbaka någon timme tills man absolut måste. Då  gäller det att skynda sig där ute, trots det hinner man få 14 myggbett på den utsatta och blottade bakdelen. Men så skönt, äntligen kanske det finns möjlighet att lyckas somna om. Då plötsligt gör 12 av de 14 myggbetten sig påminda och det ter sig inte bättre än att ligga och klia sig tokig en dryg halvtimme. Sedan är det dags för fåglarna att vakna och skräna sig hesa så det ekar över sjön, då när det ljusnar och de tycker att det är morgon. Helt omtöcknad och mörbultad tvärsomnar man till slut i gryningen och vaknar inte förrän solen har hunnit  värma upp tältet så pass att det är galet bastukvavt och man nästan inte kan andas. 

Oh, så härligt det är ändå. För sedan kliver man upp och tar ett svalt och uppfriskande morgondopp i stilla spegelblank sjö innan frukost. Det är så man känner livet när man får vara mitt ute i naturen och jag älskar det!


Godmorgon, vad är väl en morgon på slottet





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bad i jul eller julibad?

Halvungraren och hennes dotter på en resa genom Europa - del 2

Halvungraren och hennes dotter på en resa genom Europa - del 3